fbpx

Xi Jinping werd onlangs tijdens het Chinese partijcongres verkozen voor zijn derde ambtsperiode. Tijdens dit congres werd duidelijk dat China nog steeds als doel heeft om binnen afzienbare tijd de grootste economie ter wereld te worden. En volgens diverse economen is het ook een kwestie van tijd alvorens de Chinezen deze mijlpaal weten te bereiken. Toch is daar op de Chinese beursvloer nog maar weinig van te merken.

Chinese aandelen zitten al geruime tijd in de hoek waar de klappen vallen. Denk bijvoorbeeld aan de aandelen Tencent, Alibaba, Baidu en NIO. Deze beursgenoteerde bedrijven hebben ook een beursnotering buiten de Chinese landsgrenzen en op die beurzen worden deze aandelen al geruime tijd massaal gedumpt. In de Verenigde Staten hangt nog steeds de dreiging van ‘delisting’ boven het hoofd. En dit zou inhouden dat de betreffende Chinese beursgenoteerde bedrijven hun Amerikaanse beursnotering kwijtraken als ze niet voldoen aan de Amerikaanse verslaggevingseisen.

Ook de afkoelende groei van de Chinese economie heeft niet bepaald bijgedragen aan het sentiment rondom Chinese aandelen. Tevens wordt het strenge Chinese coronabeleid door economen bekritiseert.

Is dit het moment om terug te keren naar Chinese aandelen?

Chinese aandelen

Met andere woorden hangt er behoorlijk wat pessimisme rondom de Chinese beurzen. En dat is op de bovenstaande grafiek duidelijk terug te zien. Op deze grafiek is het koersplaatje bij de toonaangevende Chinese beurs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Shanghai index inmiddels is aangekomen bij de belangrijke steunlijn die al sinds het jaar 2005 van kracht is. Deze steunlijn wist tijdens de afgelopen 17 jaar meermaals steun te bieden waarna er regelmatig een gigantische beursrally van start ging.

Uiteraard weet niemand of de steunlijn nu opnieuw stand weet te houden, maar voor beleggers kan dit een uitstekende mogelijkheid zijn. Belangrijk daarbij is wel om duidelijk het kaf van het koren te scheiden.

Profiteer van een korting van 40% en krijg toegang tot onze portefeuille: https://www.beursadviezen.com/abonneren/

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.