fbpx

De afgelopen maanden zijn de aandelenmarkten flink in waarde gestegen. Vooral de Europese aandelen weten dit jaar in positieve zin te verrassen. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met de aankondigingen van de Europese Centrale Bank. Zoals u weet zal de ECB maandelijks 60 miljard euro in de Europese economie gaan pompen.

Maar ook in Amerika presteren de aandelen nog steeds zeer goed. De Amerikaanse indexen hebben nog steeds te maken met een stijgende trend, en daardoor hoeven we ons weinig zorgen te maken. Toch lijkt de angst onder de beleggers steeds meer toe te nemen. Veel beleggers vragen zich namelijk af hoe ver we nog kunnen stijgen.

Uiteraard zal niemand deze vraag met volle zekerheid kunnen beantwoorden. We hebben nou eenmaal geen glazenbol die ons de toekomst voorspelt. Wij zijn recent een grafiek tegengekomen die laat zien dat de Amerikaanse beurzen vooruit lopen op de werkelijke bedrijfsresultaten.

Zijn de Amerikaanse beurzen overgewaardeerd?

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de S&P 500 index op dit moment beter presteert dan de werkelijke bedrijfsresultaten. We kunnen immers zien dat de groene lijn het duidelijk beter doet dan de blauwe lijn.

We mogen dus concluderen dat de bedrijfsresultaten de komende kwartalen zouden moeten verbeteren om de huidige rally nog te kunnen dragen. In het verleden hebben we vaker te maken gehad met een verschil tussen beide lijnen, maar op dit moment begint dat verschil flink op te lopen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.