fbpx

Europese bankaandelen zijn bezig aan een dramatisch beursjaar. De lage rente speelt de meeste banken parten. En aangezien de ECB niet van plan is om binnen afzienbare tijd de rentestand op te trekken, nemen steeds meer beleggers afstand van de Europese bankensector. Is dat terecht, of moeten we juist nu investeren in de bankensector?

Bank of America publiceerde afgelopen maandag haar kwartaalcijfers. De Amerikaanse zakenbank wist het derde kwartaal af te sluiten met een winst van 7,2 miljard dollar. En daarmee werd de hoogste kwartaalwinst ooit behaald. Topman Brian Moynihan liet onder ander weten dat de bank sterk profiteert van de oplopende rentestanden. En juist dat missen de Europese zakenbanken.

Europese bankaandelen beschikken over potentieel

Toch beschikken de Europese bankaandelen misschien nog wel over het meeste groeipotentieel. Juist omdat binnen de Eurozone de rentestand nog zo laag is en de ECB nog in de voetstappen moet treden van de Fed (wat betreft het optrekken van de rente).

Tevens is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Teddy Vallee, te zien dat de Europese bankaandelen al zeven jaar lang slecht presteren tijdens deze periode van het jaar. Mocht de correlatie met het verleden ook de komende maanden standhouden, dan is er goed nieuws te vertellen. Tijdens de afgelopen zeven jaar wisten de Europese bankaandelen immers erg goede zaken te doen tijdens de laatste 2,5 maand van het jaar.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.