fbpx

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in een zilveraandeel. Tijdens de afgelopen jaren wist de zilvermarkt namelijk duidelijk achter te blijven op de rest van de aandelen. En daardoor is de glans van de zilvermarkt voor een deel verdwenen. Maar, binnen de financiële markten kan alles razendsnel veranderen. Beleggers lijken er verstandig aan te doen om juist nu de zilvermarkt in de gaten te houden.

De zilvermarkt is tijdens de afgelopen jaren in het zogeheten ‘vergeethoekje’ beland. Dat is ook niet verwonderlijk, want meestal wist de zilvermarkt niet een indrukwekkende beursprestatie af te leveren. Daarnaast wist de goudmarkt een veel betere prestatie af te leveren en als gevolg daarvan koos een deel van de beleggers voor het gele edelmetaal.

Zilvermarkt kan haar glans gaan terugkrijgen

zilvermarkt

Juist omdat de zilverprijs sterk is achtergebleven op de goudprijs biedt dat een unieke beleggingskans. Ten opzichte van de aandelenmarkten was de zilvermarkt zelden zo aantrekkelijk geprijsd. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de zilvermarkt afgezet tegenover de Russell 3000 index. Deze index bestaat uit de 3.000 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Op de grafiek is te zien dat zilveraandelen er voor het laatst in het jaar 2000 zo aantrekkelijk uitzagen. En de jaren daarna wisten de zilveraandelen werkelijk in waarde te exploderen. Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om juist nu de zilvermarkt niet uit het oog te verliezen.

Afbeelding van Kevin Schneider via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.